preskoči na sadržaj
Engleski jezik u osnovnoj školi

Engleski jezik se kao materinski jezik ili službeni jezik govori u velikom broju zemalja, proteže se kroz različite kulture i služi danas kao glavni jezik komunikacije u cijelome svijetu. Znanje engleskoga jezika od velike je važnosti za obrazovanje, za putovanja u inozemstvo i za uspostavljanje društvenih i poslovnih međunarodnih dodira i veza. Zato učenje engleskog jezika već u osnovnoj školi ima za cilj razvijanje komunikacijskih sposobnosti i jezičnih umijeća potrebnih za međunarodnu komunikaciju i pripremanje učenike za rastuće međunarodno tržište rada.

Zadaci i ciljevi učenja engleskog jezika

Nastava engleskoga jezika u osnovnoj školi priprema učenike za nastavak obrazovanja u sekundarnom i tercijarnom sektoru, a primjenom prikladnih metoda i tehnika u nastavnome procesu poticat će i održati pozitivan stav i motivaciju za njegovo učenje tijekom cjelokupnog obrazovanja.

Obrazovni ciljevi nastave stranoga jezika podrazumijevaju postupno razvijanje sposobnosti slušanja i razumijevanja usmenih poruka, sposobnost pravilnoga izgovora glasova stranoga jezika ugovornoj interakciji i govornoj produkciji, sposobnost čitanja i razumijevanja riječi, rečenica i kraćih tekstova, kao i sposobnost primjene pravopisnih pravila stranoga jezika u pisanju riječi, rečenica i kraćih poruka. Sve navedene sposobnosti povezuju se s razvojem sociokulturalne i interkulturalne kompetencije.

 

Učeničke radove možete pogledati ovdje.

 


 

Koliko je sati u Londonu, Pekingu, Sao Paolu...?

Saznajte na stranicama Time is.


Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

TražilicaKorisni linkovi
preskoči na navigaciju