preskoči na sadržaj
Upis u srednju školu 2015./2016.

Objavljena je publikacija "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. - Idemo u srednju!" u kojoj učenici mogu pronaći najvažnije informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole u školskoj godini 2015./2016., koji se provodi elektroničkim putem preko mrežne stranice: http://www.upisi.hr.

Iznimno je važno stalno pratiti sve informacije koje se objavljuju na mrežnoj stranici: http://www.upisi.hr, a na kojoj će biti objavljeni uvjeti i kriteriji vrednovanja upisa u obrazovne programe, svi postupci povezani uz prijave, tako i ostali ažurirani podaci, važne obavijesti i detaljne upute za rad sa sustavom.

Važno je istaknuti da u ponedjeljak, 25. svibnja 2015. počinju prijave kandidata u sustav, kako bi učenici dobili potrebne podatke za prijavu obrazovnih programa!

 Učenici s teškoćama u razvoju koji ove šk. godine završavaju 8. razred, moraju se obratiti Uredu državne uprave u razdoblju od 28.05. do 12.06.2015. godine radi iskazivanja prioriteta programa za upis u I. razred srednje škole (detaljnije u priloženoj obavijesti). U Ured se moraju odazvati i učenik i roditelj zajedno, te bez stručnog mišljenja službe za profesionalno usmjeravanje (tzv. mišljenja profesionalne orijentacije) postupak „rangiranja“ neće se moći izvršiti.

Sama prijava obrazovnih programa počinje 26.lipnja 2015., te do tada učenici moraju napraviti prijavu u sustav.

Prijava u razredne odjele za sportaše

Sukladno članku 14. Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole, pravo prijave za upis u razredne odjele za sportaše ima kandidat koji je uvršten na rang listu određenoga nacionalnoga sportskoga saveza.
Kandidate koji su zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju iskazati svoj interes za upis u razredne odjele za sportaše kroz sustav NISpuSŠod 25. do 28. svibnja 2015. 

Prijave će 25. svibnja 2015. godine biti moguće od 12.00 sati.

Nacionalni sportski savezi provode rangiranje prijavljenih kandidata na temelju kriterija sportske uspješnosti. Kriterije sportske uspješnosti za svaki pojedini sport autonomno utvrđuju odgovarajući nacionalni sportski savezi te ih objavljuju na svojim mrežnim stranicama i dostavljaju Ministarstvu.

Konačna ljestvica poretka kandidata utvrđuje se zbrajanjem bodova dobivenih prema kriterijima sportske uspješnosti te zajedničkog, dodatnog i posebnog elementa vrednovanja.

Kandidati moraju poštovati rokove prijave u sustav kako bi se našli na rang-listama nacionalnih sportskih saveza i kako bi se mogli prijaviti u programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše, kako u ljetnome tako i u jesenskom upisnom roku.  Ovi kandidati moraju do  28. svibnja na kartici“Moji podaci” upisati sport kojim se bave, naziv kluba i mjesto u kojem se nalazi klub.

Kandidati koji u roku od 25. do 28. svibnja 2015. godine ne iskažu interes za upis u razredne odjele za sportaše neće biti u mogućnosti odabrati programe obrazovanja koji imaju razredne odjele za sportaše.

Također, a s obzirom da prijava programa obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše započinje i završava ranije, molimo da programe obrazovanja koji se odnose na razredne odjele za sportaše isključivo prijavljuju oni kandidati koji zaista namjeravaju upisati takav obrazovni program, budući da će oni kandidati koji prijave takve obrazovne program i ne iskoriste ostvareno pravo upisa, oduzeti mjesto nekom drugom kandidatu.

Škole koje imaju razredne odjele za sportaše su:

Druga gimnazija, Varaždin (1 odjel, 24 učenika)

Gimnazija Fran Galović, Koprivnica (1 odjel, 24 učenika)

Prva riječka hrvatska gimnazija, Rijeka (1 odjel, 26 učenika)

Salezijanska klasična gimnazija, Rijeka (2 odjela, 48 učenika)

I. gimnazija, Osijek (1 odjel, 26 učenika)

V. gimnazija Vladimir Nazor, Split (1 odjel, 24 učenika)

Privatna jezično-informatička gimnazija Leonardo da Vinci, Split (2 učenika)

 Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb (1 odjel,  24 učenika)

 Športska gimnazija, Zagreb (4 odjela, 88 učenika)

 Privatna sportska i jezična gimnazija Franjo Bučar, Zagreb (1 odjel, 15 učenika)

U publikaciji ćete pronaći i Kalendar u koji su, poput podsjetnika, upisani svi datumi i rokovi povezani uz prijavu i upis obrazovnih programa. Publikacija se može preuzeti klikom na priloženi dokument u nastavku.

 

Upis u 1. razred srednje škole u šk.god 2014./2015.

U priloženim dokumentima možete saznati elemente i kriterije za upis u I. razred srednje škole u 2014./2015. godini te popis predmeta posebno važnih za upis.

Ostale informacije vezane uz upis objavljene su na stranici Ministarstva, na adresi: http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=3339 .

U skladu s uvjetima za upis navedenim u dokumentima koji reguliraju upis u srednje škole u ambulanti Službe za školsku i sveučilišnu medicinu možete dobiti:

 

Potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti učenika za srednje škole

u radno vrijeme nadležne školske ambulante

parne datume ujutro 8-12

neparne datume poslijepodne 14-18

14.07. – 18.07.2014.

Detaljnije informacije o Potvrdama o zdravstvenoj sposobnosti učenika za srednje škole možete pronaći u priloženom dokumentu.

 


 

Koliko je sati u Londonu, Pekingu, Sao Paolu...?

Saznajte na stranicama Time is.


Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

TražilicaKorisni linkovi
preskoči na navigaciju