Petak, 3. listopada 2025.
Učenička zadruga naše škole organizirala je radionicu izrade domaćih rezanaca u kojoj su sudjelovali mali zadrugari i učiteljice. Radionica je održana u veselom i radnom ozračju, a cilj je bio pripremiti proizvode za predstavljanje na manifestaciji Gastro.
Zahvaljujemo se OPG-u Bakmaz i Mlinu Plodinec na donaciji jaja i brašna. Pod budnim okom učiteljica, učenici su učili kako se mijesi, razvlači i reže tijesto, te su na praktičan način usvojili znanja i vještine koje njeguju tradiciju domaće kuhinje.
Radionica je za učenike bila snažan poticaj – radili su s veseljem uz puno smijeha, a zadovoljstvo što su svojim rukama stvorili gotov proizvod dodatno ih je motiviralo za buduće zadružne aktivnosti.
Ovakve radionice ne samo da potiču očuvanje običaja i tradicijske baštine, već jačaju suradnju i timski duh učenika.
Veselimo se predstavljanju naših domaćih rezanaca na ovogodišnjem Gastru!
Voditeljica učeničke zadruge
Ljiljana Lozančić
Rad, veselje i tradicija u našoj zadruzi!
Sastojci za izradu su tu!
Sve je spremno za početak radionice!
Izrada tijesta za rezance…
Valjanje tijesta i rezanje na trakice
Valjanje tijesta